zaterdag 26 mei 2012

Verjaardag cupcake/ Birthday cupcake

Gisteren 25 mei was de zoon jarig, hij mocht 14 kaarsjes uitblazen, indien er kaarsjes op de cake stonden ;-)
Toen ik vroeg of ik een cakeje mocht klaarmaken, was zijn antwoord, jij moet een cakeje maken, een chocolade cake met van die stukjes die gesmolten zijn.
Om 12 cakejes te bakken voor ons viertjes vond ik net een beetje overdreven dus dan maar even op zoek naar een geschikt receptje voor 4, niet echt een geschikt gevonden dus dan zelf maar geprobeerd, het werden uiteindelijk 6 cakejes in plaats van 4, bijna gelukt dus.
Op de eerste foto komen de cakejes net uit de oven en de chocolade is nog smeuïg, het is dus eigenlijk een cakeje dat men lauw-warm zou moeten opeten, maar helemaal afgekoeld was het ook niet te versmaden hoor.


Yesterday, May 25th, our son had his birthday, he could have blown out 14 candles if there were any ;-)
When I asked him, can I make some cupcakes, he answered, you must make some, especially chocolate ones with those tiny pieces chocolate in it that melt.
I didn't want to make 12 cupcakes for the four of us, so I went looking for a receipe for four, I couldn't find one, so I tried it myself, the result was 6 cupcakes instead of 4, not bad at all.
On the first picture, you can see the cakes just out of the oven, there the chocolate is still creamy, so the best way to eat them is when they are still a little warm, but completely cooled down they are also amazing.5 opmerkingen:

 1. Oh, heerlijk die cupcakes. Ik ben echt een zoetekouw. Heb laatst een wortelcake gebakken. Wij zijn maar met z'n tweetjes en een taart of 12 cupcakes zijn dan ook altijd te veel, maar ik stop het gewoon in de vriezer en dat gaat prima hoor.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o lekker, dat mag je volgende week ook klaar maken als we langs komen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, voor mij is dat ook in orde voor volgende week :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er erg lekker en feestelijk uit, gefeliciteerd hoor met de 14 jarige.........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh those cupcakes look so sweet and yummy! Happy Birthday to your son!!!

  BeantwoordenVerwijderen